Nieuwbouw in Deil, de visie van Arie de Ruiter

In het winternummer, de 20e editie van de Dorpskrant van Deil heeft Arie zijn visie met betrekking tot de nieuwbouw in Deil gedeeld.

Na de wethouder, de initiatiefnemers van de Vlinderhof, de makelaar, de woningbouwcorporatie en de vereniging tot Behoud van het Lingelandschap lag het voor de hand om dé bouwers van Deil: aannemer Arie de Ruiter te vragen naar zijn visie.

Arie hoeft niet lang na te denken over de vraag of er gebouwd zou moeten worden in Deil. “Natuurlijk, ik ben het er helemaal mee eens dat het dorp aan vernieuwing en verjonging toe is. Dat we de supermarkt, de school en de huisartsenpraktijk veilig moeten stellen. En dat kan alleen wanneer er nieuwe, jonge gezinnen bij komen.” Wat Arie betreft mag de Vlinderhof snel gerealiseerd worden, maar hij vindt ook dat de ruimte tussen de Bulkstraat en de Kolffstraat als locatie beter aansluit bij het dorp. “Wanneer we daar op moeten wachten gaat het wel lang duren ben ik bang. Laat ze daarom eerst het plan van de Vlinderhof oppakken, dat is al helemaal klaar en de grond is beschikbaar. Het lijkt me een goed plan om een uitbreiding op de locatie aan de andere kant van de Kolffstraat meteen in de bestemming mee te nemen. Wanneer alles gefaseerd wordt uitgevoerd, kunnen we weer even vooruit”

“Voor starters op de woningmarkt is het in deze tijd bijna niet te doen, zeker ook in Deil niet. De prijzen zijn onbetaalbaar en er is vrijwel geen aanbod in kleine woningen. Voor ouderen geldt dat ze graag een gelijkvloerse woning of een appartement willen, daar is in Deil echt behoefte aan. Liefst dicht bij de supermarkt.” Arie en zijn vrouw Marry, die ook in de zaak werkt, hebben het goed naar hun zin in Deil. Zowel privé in hun (eigengebouwde) woning als met het bouwbedrijf op de Appelhof. Bij De Ruiter Bouw worden ze gedreven door een oprechte passie voor bouwen, verbouwen en renoveren. Of het nu gaat om nieuwbouw en verbouw van woningen, bedrijfspanden of de restauratie van een historisch pand. “Wij richten ons met name op de particuliere sector, maar ook hebben wij verschillende zakelijke opdrachtgevers. In de nieuwbouwwijk van Meteren, De Plantage, waar we al diverse vrijstaande woningen realiseerden, bouwen we momenteel 2 woningen. We zien ook veel dat mensen kiezen voor blijven wonen en door ons een (grondige) verbouwing uit laten voeren.”

Lees het volledige interview in de Dorpskrant.

Foto's