‘Bouwen met ConstruQ biedt het beste van twee werelden.’

Van nature zijn wij bij De Ruiter Bouw traditionele bouwers. We hebben het vakmanschap in huis om maatwerk te leveren. En daar genieten we ook van. Tegelijk vragen klanten steeds vaker de naar snellere en goedkopere bouwmethodes, de zogenaamde prefab huizen.

Onlangs bouwden wij ons eerste prefab huis. Maar wel een bijzondere. Want dit huis werd gebouwd via het unieke Construq concept.

ConstruQ is een gepatenteerde bouwmethode waarbij houtskeletbouw en een betonnen verdiepingsvloer worden gecombineerd. Het beste van twee werelden, als je het ons vraagt. Houtskeletbouw biedt de voordelen van snel bouwen op locatie en duurzaam materiaalgebruik. De betonnen vloeren bieden op hun beurt het voordeel van geluidsisolatie en stevigheid. Zo combineren we duurzaamheid, snelheid en wooncomfort in één woning.

Omschakelen
Voor ons was het best even schakelen om als traditionele bouwers een prefab woning te realiseren. Waar we normaal alles op de bouwplaats creëren, worden bij prefab woningen de muren en daken compleet aangeleverd op de bouwplaats. Het is dan – simpel gezegd – alleen nog een kwestie van het bouwpakket in elkaar zetten. Ondanks de passie voor ons ambacht, zijn we vol enthousiasme in dit project gedoken en zien we duidelijk de voordelen van deze snelle en relatief goedkope bouwmethode. De collega’s op de bouw vonden het fantastisch om slechts in enkele dagen tijd een compleet huis te zien verrijzen. Zoveel zichtwerk realiseren we normaal niet in een week.

Basiswoningen
Het bouwen met ConstruQ biedt naast de unieke combinatie van houtskeletbouw en betonnen vloeren, ook het voordeel van reeds ontworpen basiswoningen. Vanuit ConstruQ zijn tien complete woningen in totaal verschillende stijlen beschikbaar. Deze basiswoningen zijn te vinden op construq.nl/woningtypes. Wie kiest voor zo’n compleet ontworpen woning, bespaart op de kosten van een architect en profiteert daarnaast van seriematige productie in de timmerfabriek van ConstruQ. Wie andere wensen heeft, kan ook aanpassingen laten maken in een van de tien basisontwerpen.

Maatwerk
Onze klant koos niet voor een basiswoning, maar voor honderd procent maatwerk. Want ook dat is mogelijk. In dit geval is de woning door ons op maat ontworpen en hebben we dus alleen voor de realisatie gebruik gemaakt van het ConstruQ concept. Ons ontwerp werd in de timmerfabriek voorgeproduceerd en vervolgens naar de bouwplaats vervoerd. In enkele dagen zorgden wij vervolgens voor de opbouw van de woning.

Besparing van tijd én geld
Al met al scheelt deze bouwmethode enkele maanden in doorloop ten opzichte van traditioneel bouwen. Afhankelijk van de keuze voor basisontwerp of maatwerk, scheelt het ook flink in de portemonnee. Met dat in ons achterhoofd plús onze positieve ervaring met deze eerste ConstruQ woning, zien we dit als een positieve toevoeging aan onze manier van bouwen.

Heeft u interesse in het bouwen van een prefab ConstruQ woning?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden samen door te nemen.

Foto's